Lucruri simple

Lucruri simple … ce ciudat sună. Oare chiar pot fi lucrurile simple? Cu siguranță. Probabil că pot fi și complicate dar nu despre asta vreau eu să scriu acum.
 
Mă gândeam ce-ar fi dacă am aprecia cu toții lucrurile simple? Oare ar fi lumea altfel decât e acum sau ar fi la fel de egoistă și rea?
 
Pentru că da, trăim într-o lume în care o simplă privire a naturii din jurul nostru nu mai are mare valoare decât dacă buzunarele sunt pline și nu cu vise.
 
Din păcate, ne pierdem printre atâtea dorințe, atâtea chestii care nu ar trebui să aibă importanța pe care le-o dăm, printre atâtea obiecte încât uităm să vedem ceea ce ar trebui să vedem: o lume simplă fără prea multe complicații.
 
Și totuși da, există complicații dar asta pentru că noi le facem să fie așa. Ce-ar fi dacă am transforma aceste complicații în ceva mai simplu, ceva mai frumos care să nu se rezume la stresul ocupațiilor noastre. Fie că trebuie să facem nu știu ce, fie că avem atâtea pe cap … uneori prea multe. De ce? Oare trăim mai multe vieți sau avem doar una de care ar trebui să ne bucurăm așa cum e? Să o facem să fie pe placul nostru pentru ca viața noastră să fie una plină de fericire. Pare ireal, nu? De multe ori ți se întâmplă să-ți pierzi speranța tocmai pentru că, tu crezi că ai luptat suficient și nu mai are rost să lupți. De fapt, nu ai luptat suficient. Ca să ai ceea ce-ți dorești trebuie să depui măcar puțin efort, nimic nu apare de nicăieri fără ca tu să nu faci ceva.
 
Când zic „ceea ce-ți dorești” nu mă refer la averi, la o situație materială excelentă pentru a fi mai presus de alții. Nu, și asta pentru că viața nu poate fi prelungită cu ajutorul lor. Eu dacă mă refer la vreo avere în viața mea, mă refer la averea sufletească și la lucrurile pe care le apreciez eu și care au o valoare sentimentală mai mare decât cea materială. Poate pentru mine sunt simple iar pentru alții inutile.
 
Așa a fost mereu lumea, plină de oameni diferiți.
 
Și totuși ce-ar fi dacă am aprecia mai mult lucrurile simple? Poate că atunci nu ne-am dori mai mereu să avem altceva și altceva și am aprecia că putem vedea, vorbi, auzi, alerga, că putem simți … așa cum sunt unii oameni care nu pot face asta și și-ar dori enorm să vadă frumusețile naturii pe care noi nu le observăm din cauză că suntem prea grăbiți, așa cum unii oameni și-ar dori să poată auzi sunetele din jur … muzica … așa cum unii oameni ar da orice ca să poată alerga în timp ce noi ceilalți, cei care o putem face preferăm să stăm și iar să stăm.
 
Nu, în mod sigur nu realizăm cât de important este ceea ce avem. Dorința asta absurdă de a avea întotdeauna mai mult și mai mult e pentru că trăim într-o lume în care lucrurile simple se pierd în depărtare în timp ce restul lucrurilor înaintează greșit în fața noastră.
 
Zâmbește pentru că poți! Privește pentru că ai acest simț, ascultă pentru că ai urechi și poți auzi … citește-mă dacă crezi că am dreptate. Apreciază ce ai și nu ceea ce poți avea!

Îmi plac ideile de moment lipsite de prea multă gândire atunci când le găsesc … undeva prin cutia mea cu gânduri pe care am deschis-o și astăzi ca în fiecare zi.

 
 

4 gânduri despre “Lucruri simple

  1. Fiecare dintre noi spera de foarte multe ori sa aiba mult mai mult decat are si intr-un fel devenim foarte preocupati de lucruri materiale in special ,care daca stai bine si te gandesti nu iti prea aduc acea bucurie spirituala .Nu mai suntem atenti la aceste posibilitati pe care le detinem insa altii nu se pot bucura de ele desi si-ar dori.Asa e omul nemultumit … Pana la urma ,ar trebui sa ne bucuram ca traim ,totusi multi abereaza spunand ca nu le mai trebuie si vedem atatea cazuri la TV,ceea ce e groaznic X_X

    1. Nemulțumirile sunt pretutindeni. Așa cum spui și tu, sunt și nemulțumirile față de viață în sine. Pentru că ne preocupă mereu lucrurile care nu ar trebui să ne preocupe, și pentru că nu vedem lucrurile simple care ne înconjoară. Lașitatea, e un defect iremediabil când vine vorba de viață.
      Dorința asta se a avea tot mai mult decât avem în general, ne face să pierdem printre „lucrurile materiale” care ne îndepărtează de bucuria spirituală de care avem atâta nevoie.

  2. Pingback: Ultima zi din an… 2012 | Cutia cu Gânduri by Lost illusions

  3. Pingback: De la pufuleți la documente și semnături | Cutia cu Gânduri by Lost illusions

Lasă un răspuns dacă dorești!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.