Bani economisiți

Așa cum ziceam ieri, la finalul articolului, astăzi voi scrie despre „economisire”.

Mă refer la economisirea de bani.

Cu toții știm cât de greu este, să pui un ban deoparte și mai ales să vrei să-ți cumperi ceva și să nu ai bani suficienți.

Dar, cu puțin efort și o grijă mai mare, poți face asta.

Din click în click am dat peste ideea asta genială (link – care merge doar când vrea). Acolo e vorba de dolari, dar poate fi adaptată foarte bine pentru lei.

În ce constă ideea asta și de fapt economisirea? E simplu!

Anul are 52 de săptămâni. 52 de săptămâni în care poți pune ceva deoparte, mai ales dacă o faci săptămânal.

Ideea originală e să începi cu 1, să continui cu 2, 3 … și să ajungi în ultima săptămână la 52. Acolo erau dolari, la noi vor fi lei.

Printre comentarii se află o altă idee, cea de a începe invers, pentru ca spre final să nu mai fie atât de greu. E și asta ok. Mai ales că pentru ultima lună ar însemna 49 + 50 + 51 + 52 de lei, o sumă de 202 lei.

Dar, cum ideile geniale vin din diverse părți, cineva care vrea să urmeze planul, mi-a sugerat că ar fi mai ok alternarea sumelor. Astfel că, începi cu 1 leu, continui cu 52 de lei, apoi cu 2 lei, 51 de lei și tot așa. Cred că planul ăsta îl voi urma și eu!

Începând de săptămâna asta. Un plic, un pix și un plan bine desenat, pătrățele cu sumele puse în ordine și care vor fi tăiate pe cum vor fi puse în plic. La final, dacă ai respectat planul vei avea 1378 de lei (un calcul realizat folosind progresia matematică – e bună și matematica la ceva). Niște bani cu care poți face fix ce vrei, adunați în timp, așa ca un cadou de sărbători pentru tine sau pentru cei dragi. Dacă te gândești așa, de câte ori ai încercat să strângi bani și se tot duceau pe alte chestii sau nu ajungeau să fie mulți, cu siguranță ai fi zis că e greu să pui deoparte. Dar, în modul ăsta, săptămânal nu mai e atât de dificil.

Oricum, poți începe cu ce sume vrei. Dacă crezi că nu vei avea de unde pune deoparte mai mulți bani, poți înjumătăți suma. Începi cu mai puțin și ajungi la final la o sumă de 689 de lei. Tot e ceva.

Sau, dacă crezi că vrei mai mult și poți mai mult, o poți crește. Eu personal, am să urmez planul în care sumele alternează și încep cu 1 leu. Ce voi face cu banii strânși în acest mod? Voi afla anul viitor pentru că am de gând să mai fiu pe aici și atunci!

Decât să arunci câțiva lei la loto și să știi că „poate” vei câștiga, mai bine îi pui într-un plic și sigur îi vei avea! (asta dacă nu sunt hoți de plicuri prin casă – o simplă glumă)

Ideea nu-mi aparține. Dar, e o idee pe care vreau să o pun în aplicare. Pentru că știu că pot, mai trebuie doar să vreau.

O poți pune și tu în aplicare dacă vrei. Doar dacă vrei.

2 gânduri despre “Bani economisiți

    1. Să știi! 🙂 Eu am pus-o de anu’ ăsta și voi face alternarea sumelor, ca să fie mai ușor de făcut. Sper să văd rezultate bune la tine și bani puși deoparte. Cu plăcere. 😀

Lasă un răspuns dacă dorești!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s