Colecția mea de CD’uri 💿 muzicale: FiRMA

Formația/artistul vizat: FiRMA (click pe nume pentru link YouTube) = este o formație românească de rock alternativ, practicând un fusion de rock, trip hop și blues, cu influențe din jazz și funk. Este considerată un pioner al rockului alternativ din România. (conform Wikipedia)

Scurt pe doi:

  • 1 din 5 albume în colecția mea

Dintre care 2, au fost doar în varianta digital download. Ce păcat. Au spus recent că nu se mai prea cumpără CD-uri și nu cel mai probabil vor rămâne așa. Deși … hei, aș fi super încântată să le pot avea și fizic, mai ales că sunt niște albume tare faine. Din punctul meu de vedere.

Când ai o zi proastă, muzica se întoarce către tine și-ți spune: Sunt aici să te fac fericit/ă.

Fraza de mai sus, e fix gândul pe care l-am avut eu în seara asta, atunci când am aflat că mi-a ajuns CD-ul celor de la trupa FiRMA. Un CD comandat încă de anul trecut (dar cum au venit sărbătorile…).

Mă gândeam la ce zi obositoare am avut, cât de aiurea a putut fi. Până când am ajuns acasă și am aflat că a ajuns CD-ul. Știam că trebuie să ajungă zilele astea dar nu știam exact când iar mama mi-a făcut o surpriză. Așa a și fost. Mai ales bucuria cu care am desfăcut ambalajul pentru a studia „cărticica” și a da drumul la mini-sistem, ca să-l și ascult. Și-am zis, e timpul să scriu un articol din colecția mea muzicală. Inspirația/imboldul de care aveam nevoie s-a dovedit a fi astăzi prezentă.

Ascult trupa FiRMA de câțiva ani buni, îmi aduc aminte de unele melodii cum ar fi „Baby is Crying”, cam pe când s-au lansat … asta fiind de exemplu, de acum 11 ani.

În 17 iunie 2018 am avut fericita ocazie de a îi asculta live și mi-au plăcut la nebunie. A fost un concert extraordinar și abia aștept să mai am ocazia de a participa la un concert de-al lor.

Au o mulțime de melodii frumoase, unele dintre ele se regăsesc prin diverse articole pe blog. Chiar și de pe ultimul album. Dar, astăzi nu vreau să scriu despre melodiile lor mai vechi, cu versurile lor. Astăzi vreau să scriu despre ultimul album, intitulat „Poezii alese, vol, I”.

Un album care îmbină poezia cu muzica la un alt nivel, care te pătrunde adânc în suflet și-n simțuri. Sau cel puțin, asta face cu mine.

În lemn

Spațiu vital

Dacă ne-am ucide unul pe altul

Replay-uri multe, am recomandat-o în shuffle-ul din 7 ianuarie. E pur și simplu minunată. Am ascultat-o de atunci de zeci de ori. Și o voi mai asculta. Aș putea spune că e melodia mea preferată de pe album. Dacă ne-am ucide unul pe altul …

Vis cu cai

O, rămâi

Am recomandat-o recent, în 15 ianuarie de ziua poetului Mihai Eminescu. Merită încă o ascultare, de fapt … mai multe ascultări. Îmi place foarte mult.

Iar pe final, ultimul single lansat de pe album … Rar. O poezie scrisă de George Bacovia care se regăsește în volumul de poezii intitulat „Plumb” din 1916 (în același volum este și celebra poezie „Plumb” care a dat bătăi de cap tuturor liceenilor cu ale ei metafore).

Un articol plin de muzică, trăiri, simțuri ..

Am ascultat CD-ul de câteva ori în seara asta, cele 23 de minute sunt puține dar atât de frumoase, încât nu m-am abținut să nu dau replay. L-am mai ascultat, până să ajungă la mine pe Spotify. Dar nu e același lucru.

Cum poate muzica să transforme o zi proastă într-o bucurie nocturnă … numai ea știe. Și în seara asta și FiRMA.

Sublim.

Ca o adăugare,

Scopul acestor articole este acela de a face o incursiune printre cd-urile mele muzicale, de a da detalii, de a spune mai multe decât am făcut-o până acum prin articolele mele. Eventual, de a da naștere la unele povești „ascunse” din spatele acestora.

În mod evident și clar: NU trebuie să vă placă ceea ce eu ascult sau prezint ca stil muzical. Sunt perfect conștientă că suntem diferiți, unici și astfel, avem și gusturi diferite. Gusturi pe care eu le aprob și accept.

Bonus: Toate articolele legate de colecția mea muzicală le găsiți în categoria: Colecția mea muzicală de CD’uri (link).

Bonus 2: Colecția mea de CD-uri (în proporție de 90% – nu toate CD-urile au fost găsite acolo) se găsește pe un site de unde se poate cumpăra și muzică: aici (link). Astfel că, puteți afla ce se mai află prin colecția mea dinainte să postez articole aici!

4 gânduri despre “Colecția mea de CD’uri 💿 muzicale: FiRMA

  1. Pingback: Shuffle 🔀 your mind [236] – Cutia cu Gânduri by Lost illusions

  2. Pingback: Ultima zi din an… 2019 [întârziată] – Cutia cu Gânduri by Lost illusions

Lasă un răspuns dacă dorești!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.