Prin Milano (partea a II-a)

Hello everyone! Am revenit cu continuarea articolului Prin Milano (partea I) – click for link în caz că nu l-ai citit.

Am luat autobuzul și am plecat din Navigli către o altă zonă.

Mai exact la Castello Sforzesco.

Frumoasă zona, chiar dacă nu am reușit să fac prea multe poze interesante. Fiind o clădire imensă, mai ales cu gardul acela care împrejmuia castelul.

M-am învârtit prin împrejurimi o perioadă, observând clădirile, zona și ce mai era pe acolo. După care am zis să merg spre cazare, să mă pregătesc de concert. Știam că voi face mai bine de 2 ore până acolo și nu aveam de gând să ratez concertul sub nici o formă. Traseul îl știam parțial. Trebuia să ajungă la o stație îndepărtată de autobuz, care duce spre zonele de lângă Milano.

Astfel că m-am înarmat cu răbdare, am pornit Google Maps, m-am dus la Gară unde am luat trenul, apoi metroul până la capătul liniei și am așteptat autobuzul. Noroc că știam ce număr trebuie să iau. Am avut nevoie de bilet extra, pentru că era în afara orașului.

M-am urcat în autobuz gândindu-mă oare unde va trebui să cobor… fix unde aveam mai mare nevoie nu indicau stațiile. În celelalte autobuze din oraș spuneau… Am zis că mă descurc eu, bag engleza la atac și întreb pe careva. Asta am și făcut și am avut noroc că o doamnă drăguță a avut amabilitatea să-mi spună să cobor. După ce că m-am dus în toate părțile la curbele lor interminabile.

Ajunsă la clubul unde avea loc concertul mi-am zis „Wow, I did it!”. Nu-mi venea să cred, eram ca într-un vis. Chiar se întâmpla? Era totul atât de real și frumos.

Mi-am ridicat biletul de la casa de bilete și atunci am știut că this is it. Mai era destul timp până începeau să cânte. Aveau și o formație care cânta în deschidere „Blackout Problems”. Nu-i știam speram să fie faini. Mi-am cumpărat un album de la cei de la POTF (primul pe care îl am de la ei!) și am fost atât de încântată.

Ultimul lor album…

M-am pus mai în fața scenei și am așteptat prima formație. Când au început să cânte a fost wow! M-am îndrăgostit de ei instant. Atât de mult că le-am cumpărat unul dintre albume după ce au terminat de cântat.

Apoi, POTF! Wow! Pur și simplu … amazing!

Un live fain de la alt concert ar fi ăsta (nu am găsit niciunul postat pe YouTube de la cel la care am fost eu):

Toți care erau acolo știau melodiile, versurile… cântam toți împreună, simțind un vibe puternic. N-am cuvinte suficiente pentru a exprima cât de mult mi-a plăcut. Au meritat toți cei peste 900 km pe care i-am făcut!

La final, cei de la Blackout Problems au dat tuturor o poză cu ei iar pe spatele ei cum pot fi găsiți online. Cu ocazia asta, cine oare obținea autograf pe CD-ul lor și făcea selfie cu solistul? Eu. Am profitat de ocazie. 🙂

Se cam încheiase seara, într-un ton fericit, nu simțeam nici oboseala. Eram doar fericită. Îmi rezervasem loc la transportul lor și astfel am ajuns undeva prin oraș. Cu Google Maps la atac, încercam să aflu direcția stației de autobuz. Nu eram sigură, astfel că am întrebat pe una dintre persoanele care fuseseră la concert și adusă cu aceeași mașină de direcția corectă, ca să fiu sigură că nu merg în cealaltă parte a orașului. La ora aia era și distractiv. Zău de nu. Astfel că, am făcut cunoștință cu unul din ascultătorii POTF cu care m-am împrietenit (ascultătorii POTF sunt oameni faini, se pare) și am păstrat legătura. Who knows? Poate ne sincronizăm la alte concerte faine.

Se cam terminase și ziua, plină dar frumoasă! A doua eram pregătită să merg la Lacul Como (e bine să mai și postezi pe Facebook, chiar dacă o faci rar). O fostă colegă de liceu & facultate a văzut că sunt la Milano și m-a invitat la Como, acolo unde era ea! Ce sincronizare neașteptată. Un drum de o oră cu trenul și am ajuns într-un loc de vis! Pozele vor spune mai mult decât aș face-o eu prin cuvinte.

 

Multe lebede frumoase pe acolo și umbra mea.

Întoarsă înapoi în Milano, am decis că trebuie să merg la celebra catedrală din Milano.

Acolo, unde sunt și magazinele alea de fițe

Ultima seară în Milano.

A doua zi dimineața trebuia să plec așa că, nu aveam vreo stare anume. Știam doar că trebuie cumva să ajung la aeroport.

Acum zâmbesc, dar atunci eram … disperată.

Nu calculasem cum trebuie timpul de ajungere la aeroport. Doar de la Gara Centrală făceai 50 de minute cu autobuzul. Aveam și suficient de mers până la Gară, optasem pentru varianta tren că-mi părea mai ușoară. Daaaar, nu plănuisem că stau jumătate de oră să plece autobuzul și că nu-l voi găsi prea ușor. Era 8:20 când a plecat iar la 9:35 pleca avionul. Eram pur și simplu panicată. Am ajuns pe la 9:10.

Când am ajuns la aeroport, am alergat cu troller-ul ca în filme pe acolo. Chiar mă gândeam că voi fi ca și Kevin din Singur Acasă dacă pierd avionul. Îmi făceam tot felul de scenarii. Trecută de control, alergam spre poarta de îmbarcare care era atâââââât de departe. Auzeam pe acolo acel „last call” și mă panicasem și mai tare. Ce naiba făceam de-l pierdeam?

Eh, toată transpirată am înmânat biletul spre verificare și am răsuflat ușurată: I did it!

Nu-mi venea să cred că mi se întâmplase una ca asta și că eram pe punctul de a pierde avionul. Nu e ca și când pierzi un tramvai și aia e, vine altul curând. Următorul avion era abia a doua zi.

Îmi alesesem un loc la geam și era păcat să-l ratez.

Se vedea fain din avion, unde am reușit un pic să mă relaxez ascultând POTF în căști. Pe mod avion, evident și fără net.

It’s whatever makes you see
Makes you believe
And forget about the premonition you need to conceive
The images they sell are Illusion and Dream
In other words dishonesty

Cam asta a fost, în mare, experiența mea ca aventurieră singuratică la Milano! Unde, nu m-am simțit singură ci foarte fericită mai ales pentru că mi-am îndeplinit unul din visele mele mărețe.

Crede în tine și poți reuși! Cheia e mereu la tine!

În mai, va cânta George Ezra (click the name for link) la Milano. Poate drumurile mele se vor intersecta iar acolo! Viața e o surpriză și la fel va fi și anul acesta.

By the way, I’m a little Kevin! Haha!

3 gânduri despre “Prin Milano (partea a II-a)

Lasă un răspuns dacă dorești!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.